🌸Bucură-te de Reduceri și Transport Gratuit la Orice comandă! 🌸

10 Sfaturi pentru prima lună alături de bebe!

10 Sfaturi pentru prima lună alături de bebe!

Motto : Când dragostea-i mare, minunat înflorește

Emoție și bucurie în suflet sădește

Minunat se conturează o frumoasă poveste

În care Soarele e unul, MAMA UNA este...           

                                                                                    by Mama Tigru

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la momentele în care mi-am cunoscut puii, plutesc. Amintirea acelor secvențe mă duce instant către tărâmul bucuriei nemărginite, al emoției pure și  al iubirii absolute.  Mă las purtată până la cer și o palmă mai sus …de sute de ori… și nici vorbă să mă satur…

Primele zile cu bebe sunt ușor ciudate. Dacă ai vedea stângăciile de care dai dovadă ( treci repede de la o stare la alta, îți găsești cu greu cuvintele, mișcările, alergi pe loc; gândești cu voce tare, etc. ) cu siguranță ai râde pe înfundate.

Dar nu faci asta… Tu serioasă, începi să pui în practică ceea ce ai reținut la cursul de puericultură, ce ai mai auzit de la alte mămici, ce ai mai citit pe internet.  Realitatea de multe ori diferă și interogații retorice precum : ”o să fiu o mamă bună?”  ”mă voi descurca ?” ”cum voi reacționa atunci când…? își vor face timid, dar precis apariția.

Urmează o etapă plină de provocări,  de necunoscut. Ai răbdare, lucrurile vor aranja pe făgaș normal!

De tine depinde ca această perioadă de inițiere în ”tainele mămicii” să fie specială și cât mai ușor de depășit. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta!

  1. Faceți cunoștință! 

Voi părinții sunteți bucuroși de oaspetele permanent! Bucuroși-bucuroși, vorba unui vers de iarnă, și nu-i de mirare ! E minunat atunci când petreceți  timp împreună ! Faceți un obicei din asta! Vizitele pot aștepta! Formula de succes este alcătuită din voi și noul venit. Așa o să vă stabiliți noile atribuții, veți împărți sarcinile, iar puiul știe că poate conta pe amândoi, păstrând proporțiile, evident!

  1. Ai încredere în tine!

Doar tu știi ce e mai bine pentru puiul tău! Selectează prin filtru propriu sumedenia de informații pe care zilnic o primești din toate părțile! Alege conștient și echilibrat! Instinctul matern rareori dă greș!

  1. Alăptează! 

E greu , dar nu imposibil! Laptele matern conține nutrienți esențiali, anticorpi și mulți alți factori importanți pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, așa că merită din plin osteneala!

Având în vedere faptul că în primele săptămâni îl vei pune foarte des la sân, folosește haine pentru alăptare ca să-ți fie mai ușor! Stai fără grijă! Le vei putea fără probleme și apoi.

 4. Ține-l în brațe!

Cât vrea el și încă o secundă, cum frumos  ne îndeamnă titlul unei cărți cotidiene scrisă de prietena noastră, Printesa Urbană. Indiferent de situație, brațele tale îi vor fi casă și-i vor oferi necondiționat iubire . Dacă se învață așa? Felicitări, de mic face alegeri înțelepte!

Atunci când se cuibărește la pieptul tău, poartă haine din material natural, plăcute la atingere! Evită țesăturile care îi pot provoca alergii! Preferatele mele sunt pijamalele pentru alăptare, in special în sezonul răcoros. Asta pentru că nu-mi place deloc senzația de frig din toiul nopții sau din parc.

  1. Distrează-l!

Pune-i muzică, cântă-i, recită-i poezii, spune-i povești, sau pur și simplu ,  vorbește-i ! Sunetul lui preferat este vocea ta.  O recunoaște încă din burtică , auzul fiind unul dintre simțurile care se dezvoltă înainte de naștere.

  1. Nu-l băga într-un glob de sticlă!

Ajută-l încă din primele săptămâni să descopere lumea care-l înconjoară! Plimbă-l în natură, lasă-l să doarmă la aer curat! Nu-l înfofoli nici în casă nici în exterior! Adaptează-i ținutele în funcție de vreme, dar nu exagera! Este mai puternic decât pare! Nu îl subestima!

  1. Râzi cu poftă!

Cu soțul , singură, cu prietenii! Puiul empatizează și-ți simte trăirile.  Dacă tu ești fericită, el este de două ori mai mult!

  1. Încarcă-ți bateriile!

Lasă puiul cu tati că doar au avut timp să se cunoască și tu deconectează-te! Nu contează cât. Orice moment de odihnă îți va prinde bine! Este o perioadă destul de solicitantă și trebuie să îi faci față cu brio! Citește, dormi, ascultă muzică! Mămică zen, copil relaxat, tătic fericit!

  1. Creează-i puiului amintiri prețioase!

Fă-i ședințe foto!  În prima lună , zilnic intervin schimbări. Grimasele și primele zâmbete sunt de înrămat.

Notează detalii din prima lună ( nr de kg, culoarea ochilor, înălțime) păstrează-i brățara din maternitate, primul body, prima poza cu voi!

Ține-i un jurnal în care să-i povestești obiceiurile zilnice,  fă-i scurte descrieri despre ce se întâmplă în jurul lui, vorbește-i despre liderii mondiali , despre filmul anului în care s-a născut, melodii de succes din perioada aceea și alte lucruri menite să-i ofere în viitor o părticică din trecut.

Va fi mai mult decat încântat atunci când  va descoperi suvenirurile create și păstrate pentru el.

  1. Iubește!

Din toata inima: Micul pui , soțul, familia,  prietenii! Din iubire și pentru iubire suntem creați. Fă tot ce îți stă în puțință ca el să crească  în dragoste și în armonie!  E tot ce îi trebuie!

Încercarea de a găsi un singur atribut sentimentului care  te curprinde văzându-ți minunea este echivalentă cu un sacrilegiu.  O avalanșă de stări te încearcă și tu le cazi pradă involuntar : plângi de bucurie, tremuri de emoție, te panichezi, râzi, iubești: cum nu știai că ești în stare, mai mult decât credeai că poți.

Dă frâu liber imaginației și cu încredere încă de la început, bucură-te de noua etapă ! Viața de mămică, minunată este. Nu e nici grea nici ușoară , e ca o poveste!

Lectură plăcută, dragă mămică!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!