🌸Bucură-te de Reduceri și Transport Gratuit la Orice comandă! 🌸

7 feluri în care sânii se schimă în timpul sarcinii

7 feluri în care sânii se schimă în timpul sarcinii

Încă din primele săptămâni de sarcină, sănii încep să își modifice forma și implicit aspectul. Acest lucru se întâmplă nu din cauza kilogramelor în plus, așa cum unii ar putea crede, ci deoarece corpul se pregătește pentru venirea copilului pe lume. În acest caz, sânii se pregătesc pentru a oferi laptele matern bebelușului, principala sursa de hrană în primele 6 luni.

Deoarece într-adevăr, sânii își modifică aspectul dar și greutatea, medicii specialiști recomandă o sustinere adecvată, prin Sutiene dedicate pentru sarcina si alaptare:

 

Iar dacă ești în primele săptămâni de sarcină și încă nu te-ai confruntat cu modificări ale sânilor, am întocmit o listă cu 7 posibile simptome cu care sânii tăi se pot confrunta pe parcursul sarcinii:

  1. Sensibilitate – una dintre primele simptome ale sarcinii este prezența unei sensibilității la nivelul sânilor. Aceasta este cauzată de către nivelul ridicat de hormon din organismul tău și cel mai probabil această sensibilitate va dura pănă la finalul primului trimestru.
  2. Mărire – sânii tăi se vor mări pe măsura ce sarcina avansează. Începând cu săptămânile 6-8, va fi ușor de observat că sânii tăi au început să se mărească. De obicei, se măresc cu un număr sau două, în special dacă ești la prima sarcină.
  3. Măncărimi și iritații – Pe măsură ce sânii încep să crească, pielea se întinde și pot apărea iritații, mâncărimi și poate vergeturi. Folosește în fiecare zi creme hidratante pentru a le păstra fermitatea și după naștere.
  4. Vene vizibile – Venele înainte putin vizibile devin din ce în ce mai …albastre J Ele se măresc doarece și cantitatea de sânge din corpul tău este mai mare. Și prin urmare are nevoie de spațiu (vene mai mari) prin care să “circule”
  5. Sfârcuri mărite - Sâni mai mari = sfârcuri mai mari J Stim cel puțin o persoană care o să se bucure J
  6. Sfârcuri cu denivelări – Micile denivelări de pe aureole devin mai mari și implicit mai vizibile. Însă totul se întâmplă cu un scop – acestea sunt glande care secretă mici cantități de ulei care îți lubrifiază sfârcurile astfel încât acestea să fie pregătite pentru alăptare.
  7. Scurgeri – la un moment dat, sânii tâi pot începe să elimine un anumit ulei alb-gălbui. Acesta este colostrul – prima masă a bebelușului. De obicei începi să îl elimini în perioada de travaliu și bebelușul beneficiază de el în prima sesiune de alăptare.

Nu te speria. Poti avea doar câteva din aceste simptome și cu siguranță te vei obișnui cu ele pe măsura ce sarcina avansează. Corpul nostru știe “ce face” și se pregătește în fiecare zi pentru momentul în care bebelușul părăsește uterului și face cunoștință cu mama J Alăptarea este foarte importantă, asigură bebelușului o stare de bine incomparabilă cu alte metode și îi oferă tot cee ace are nevoie pentru o dezvoltare sănătoasă.

Corpul și sânii se transformă pentru a-I da cel mai bun, așa că trebuie să ai grijă de ei.

Noi la Hotmama.ro, te putem ajuta întotdeauna cu un sfat despre sarcină și alăptare, dar și cu sutiene sau bustiere speciale pentru sarcină și alăptare.
 


🍼 Citește articolul nostru despre evoluția sarcinii:👶 


Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!