🌸Bucură-te de Reduceri și Transport Gratuit la Orice comandă! 🌸

Alăptarea în public - Pro sau contra?

Alăptarea în public - Pro sau contra?

Alăptarea este, fără îndoială, o reală provocare a vieții de mămică. Sute de întrebări, frământări, emoții , situații limită , controverse, apar în jurul  acestui subiect .

Relax, take it easy, vorba cântecului! Urmează o etapă plină de încercări !

Încă din perioada sarcinii, este recomandat să te pregătești temeinic pentru acest nou capitol:

  • mergi la cursuri despre alăptare
  • discută cu experți în lactație
  • cere sfatul unei mămici care are experiență
  • pregătește-ți sânii prin masaj
  • poartă sutienele potrivite pentru sarcină
  • citește ghiduri despre alăptare
  • achiziționează haine pentru alăptare cât și produse de care vei avea nevoie: creme pe bază de lanolină, comprese, pompe, mameloane etc.

Informarea înainte de naștere  îți sporește șansele unei alăptări confortabile și te ține departe de cumulul de probleme ce se pot ivi în acest proces .

După ce lactația s-a instalat cu succes și reușești să îi oferi puiului mult prețiosul lapte matern, ești demnă de toată lauda!  Nu este deloc ușor, iar faptul ca ai reușit,  este de apreciat!  Din păcate însă, nu toți empatizează cu noile schimbări prin care treci, așa că înarmează-te cu răbdare !  Alăptarea, uneori nu este privită cu ochi buni în public. Cum să  faci față cu brio unor astfel de situații?

1. Alăptează în locuri ferite de ochii curioșilor!

 Oricât de natural și de firesc este procesul în sine, se vor găsi la tot pasul cârcotași care pe lângă faptul că te vor privi ostentativ, vor mai face și observații nepotrivite. Tu știi cel mai bine cât de des, cât de mult și mai ales până când trebuie alăptat puiul tău. În mod cert, vor fi situații în care nu vei avea intimitate. Atunci, nu vei avea de ales, vei alăpta zâmbind! De multe ori zâmbetul poate schimba opinii!

2. Folosește haine special create pentru alăptat!

În ultima vreme s-a dezvoltat armonios  segmentul acesta vestimentar și există o gamă variată de rochii si bluze, casual sau de ocazie, menite să ușureze alăptarea. Hainele sunt foarte practice oferindu-ți în egală măsură confort și siguranță.  Minunat este faptul că hainele de alăptat acoperă toate stilurile vestimentare, astfel că indiferent de natura evenimentului la care vei fi nevoită să participi, vei găsi variante.

 

3. Alăptează în sistemele de purtare!

Musai ergonomic, în wrapul elastic, slingul cu inele, marsupiul, ssc-ul (soft structured carrier), sau în altele similare  bebe e foarte aproape de sursa de lăptic și va ajunge astfel să se hrănească mai des și mai ușor încă de la primele semne de foame.În plus, sistemele îți oferă, pe lângă intimitate,  libertate de mișcare. În timp ce bebe papă, tu redescoperi cât de multe poți face cu 2 mâini dibace. :)

4. Alăptează în locuri special amenajate!

Tot mai multe magazine, respectiv instituții creează spații dedicate îngrijirii bebelușului, pentru mămici și pitici. Este binevenit un astfel de demers și ar trebui implementat în cât mai multe locuri! Camera de alăptat este refugiul ideal după forfota din trafic .

În cele mai multe cazuri, aceasta este mobilată și utilată corespunzător: fotolii sau scaune confortabile, masă de înfășat, diverse produse de îngrijire bebeluș: scutece, pad-uri absorbante, servețele umede, comprese sterile etc. Un astfel de loc trebuie folosit responsabil și civilizat pentru ca toate mămicile să se poată bucura de el.

Alăptarea este o perioadă specială , de neegalat în experiența de mămică și de aceea ar trebui încurajată și susținută cât mai mult cu putință, prin orice mijloace!

Pentru unele mămici, alăptatul în public poate fi catalogat drept un act de curaj, dar este un exemplu demn de urmat pentru toate! Legătura creată în momentul alăptării este magică, indestructibilă: puiul crește și se dezvoltă armonios, mămica capătă încredere deplină în forțele proprii.

Din nefericire, uneori, aceste mici bucurii sunt îngrădite, pe alocuri, de idei preconcepute , de conservatorismul cotidian, care îți confirmă încă o dată că din toate câte sunt, cel mai greu e să fii, nu copil de părinți , ci părinte de fii.

Despre autor, Neacșu Florentina:

Viața de mămică minunată este
Nu e nici grea nici ușoară
E ca o poveste.

 Acesta este mottoul meu, o  mămică la puterea a 2a care își crește puii echilibrat și cât mai frumos cu putință. 
Mama tigru îmi spune soțul și încerc pe cât se poate să mențin tăria de caracter a personajului din apelativ ☺ de cele mai mult ori îmi iese!  Și ce bine e! ❤🙏

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!