🌸Bucură-te de Reduceri și Transport Gratuit la Orice comandă! 🌸

Cum alegem cel mai potrivit sutien pentru alaptare?

Cum alegem cel mai potrivit sutien pentru alaptare?

Perioada sarcinii, pe lângă emoție, bucurie, binecuvântare, aduce cu sine și o serie de modificări: mentale, fizice și spirituale. Timp de 9 luni, corpul tău capătă noi forme, noi dimensiuni care-ți conturează cel mai frumos profil avut vreodată.

De la o lună la alta, constați ca hainele devin tot mai neîncăpătoare și, pentru a te simți confortabil,  începi să achiziționezi haine de gravide potrivite pentru burtica ieșită în relief.

După naștere urmeză perioada alăptării, tocmai de aceea, unul dintre articolele foarte importante din garderobă care trebuie schimbat este sutienul. Acum ai nevoie de un sutien alaptare. Sânii își măresc considerabil volumul, iar sutienele pe care le purtai înainte de a rămâne însărcinată, vor fi de domeniul trecutului, pentru o vreme.

Cum alegi sutienul potrivit pentru sarcină, respectiv, sutienul pentru alăptare? Iată câteva sfaturi utile:

  1. Pregătește-ți corpul!

Sensibilitatea sânilor este unul dintre semnele timpurii ale unei sarcini. Încă de la începutul primului trimestru, apar modificări ale țesutului mamar în ceea ce privește, forma, mărimea ori aspectul.

Nu există un moment standard pentru a schimba sutienul în timpul perioadei de graviditate! Pentru unele femei schimbarea se produce mai devreme, pentru altele mai târziu.

Trebuie să te pregătești temeinic pentru alăptare, așa că recomandarea ar fi,  ca încă de la debutul augumentării să porți sutiene sau bustiere gravide, special create pentru perioada sarcinii.  Optează pentru modelele lejere din bumbac de bună calitate, menite să-ți susțină sânii, nu să îi agreseze!

  1. Ai incredere în tine! Poți alăpta!

Da, chiar poți! Cu răbdare, consiliere și perseverență! Laptele matern este frumos denumit de Katie Hinde - profesor de biologie evoluționistă umană la Harvard – ca fiind aliment, medicament și semnal, așa că orice efort pentru a-l obține,  merită din plin osteneala!

Apelează cu încredere la haine special create pentru alăptat, ghiduri și cursuri de alăptare, consilieri în lactație!

După ce vei naște și vei reuși cu succes să alăptezi, vei observa că felul, dimensiunea, forma și materialul sutienului de alăptat pot face întregul proces mult mai plăcut.

*Dacă ai nevoie de ajutor in alegerea sutienelor pentru sarcina si alaptare de pe Hotmama.ro, mamicile de la customer care te pot ajuta la telefon sau pe chat

  1. Stabilește mărimea potrivită!

Măsoară corect circumferința pieptului (coaste și stern)!  Datorită volumului de lapte,  dimensiunea  sânilor va fluctua, de aceea este ideal ca atât cupele, banda din spate, cât și bretelele să fie reglabile pentru a face față cu brio oscilațiilor.

O mărime mică, poate provoca  neplăceri precum: disconfort, reducerea fluxului de lapte, blocarea canalelor galactofore, inflamarea sânilor sau chiar mastită.

  1. Alege materialul potrivit!

 Pentru alegerea texturii va trebui să ții cont de faptul că bebelușul va lua contact direct cu acesta. Optează așadar pentru materiale din fibre naturale, hipoalergenice, plăcute la atingere, neabrazive!

Un sutien din bumbac de exemplu, previne iritarea sânului cât și a pielii bebelușului, ține sub control transpirația, ajută la reglarea temperaturii. Poate fi spălat în mod automat, la programe normale fără ca dimensiunea sau culoarea să aibă de suferit.

  1. Alege modelul de sutien alaptare care ți se potrivește! 

În ultima perioadă, segmentul vestimentar maternity s-a dezvoltat armonios spre bucuria proaspetelor mămici astfel că și în ceea ce privește lenjeria intimă găsim o gamă variată. Alegerea se face de regulă după filtrul personal:

  • unele femei aleg sutienul care are cupe detașabile. Lambourile, numite și flapsuri, permit alăptarea discretă atât atunci când sunt poziționate în centrul cupei cât și când sunt puse la baza bretelelor, în partea superioară.
  • preferate sunt și cele fără lambouri cărora le lipsesc cusăturile. Sunt potrivite pentru femeile cu sânii mici, de obicei confecționate din materiale elastice. Flexibilitatea materialului permite mămicii să tragă cupa sub piept și să alăpteze puiul ușor și rapid. În această categorie intră și bustierele folosite în special în timpul alăptării nocturne.
  • pentru doamnele cu bust proeminent, de mare folos sunt sutienele cu sârmă. Susțin greutatea sânilor conturându-i.

Indiferent de categoria aleasă, pentru siguranță și confort sporit, este important de verificat sistemul de prindere (recomandat fiind cel cu minim 2 catarame) și bretelele (trebuie sa fie de dimensiuni normale, nu foarte subțiri, reglabile, cu sistem non-alunecare).

Pare puțin ciudat cum alegerea unui sutien de alăptare necesită atâta analiză, dar grație faptului că ai acces la atâtea informații despre subiect, vei reuși să iei cea mai bună decizie și vei face perioada alăptării de neuitat. Instinctul matern își va spune cuvântul și va prima în multe din situațiile aparent fără ieșire care vor urma.

Și dacă vrei sa pui în aplicare informatiile de mai sus, alege unul dintre sutienele pentru alaptat de pe Hotmama.ro, magazinul preferat al mamicilor.

Alăptatul este important atât pentru tine cât și pentru bebeluș. Laptele matern oferă printre altele, imunitate, dezvoltă abilitatea cognitivă și echilibrează metabolismul. Pe tine te ajută la arderea caloriilor facilitându-ți astfel revenirea la vechile forme, îți dezvoltă emoții pozitive și îți sporește încrederea în tine.

So...letʾs make milk! Itʾs a superpower! :)


Citește și articolul nostru despre poziții de alăptat 👶
 


Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!