🌸Bucură-te de Reduceri și Transport Gratuit la Orice comandă! 🌸

Cum ne îngrijim pielea în timpul sarcinii?

Cum ne îngrijim pielea în timpul sarcinii?

Pielea este considerată termometrul stării generale de sănătate, dar și oglinda trecerii timpului. Este mai mult decât un simplu înveliș cosmic, este o structură complexă de țesuturi care funcționează simultan protejându-te în diferite feluri. Îngrijirea pielii ar trebui să fie o preocupare constantă, în special în timpul sarcinii atunci când este supusă unor serioase transformări.

Cum ne îngrijim pielea în timpul sarcinii? Iată câteva sfaturi!

  1. Hidratează-te corespunzător!

Consumul de lichide ajută la buna funcționare a organismului, atât în perioada sarcinii cât și în perioada postpartum.  Consumul eficient de lichide favorizează dezvoltarea armonioasă a bebelușului în viața intrauterină iar în alăptare, stimulează producția de lapte.

Doza zilnică de lichide ar trebui să fie de aproximativ 3 litri, cantitate care variază  în funcție de temperatura generată de anotimp precum și de săptămânile gestaționale.  Pentru o hidratare corectă, e recomandat să bei cantitatea fracționat, la intervale scurte de timp.

2. Folosește produse de îngrijire potrivite!

Gama produselor de îngrijire se restrânge în perioada sarcinii. Nu sunt recomandate cele care conțin: acid salicilic, retinol, parabeni, toluen, ftalat, dioxan, plumb, mercur. Substanțele toxice emanate de acestea, inhalate de tine ori prin contactul direct cu pielea, pot provoca bebelușului dereglări hormonale, o dezvoltare incorectă, sau chiar malformații.

Alege cu grijă produsele, citește eticheta, sfătuiește-te cu un specialist!

Unul dintre produsele de încredere ce poate fi folosit începând cu al doilea trimestru de sarcină este BIO OIL. Este un ulei uscat ce îmbunătățește aspectul cicatricilor și vergeturilor și are eficiență dovedită clinic (cititi mai multe, pe pagina oficiala Bio Oil). Are la bază o serie de plante aromatice: lavandă, rozmarin, mușețel, gălbenele, vitamine: A și E, este hipoalergenic, nu are conservanți.  Are un miros foarte plăcut, este fin la atingere și se absoarbe ușor în piele.

Menține elasticitatea pielii, și este recomandat să îl folosești și în perioada alăptării atât pe față cât și pe corp . Eficacitatea produsului a generat și o serie de premii internaționale, multe mămici din întrega lume îl recomandă, fiind de altfel și cel mai vândut produs de prevenire a vergeturilor. Bio Oil este produsul potrivit pentru tine! Convinge-te!

Ce face Bio-Oil produsul numărul 1 mondial pe segmentul de vergeturi și cicatrici? Ingredientele naturale, calmante și formula revoluționară PurCellin OilTM. Află mai multe: https://bit.ly/2Hk8PlA

 

3. Fă mișcare!

Este demonstrat faptul că activitatea fizică din timpul sarcinii te ajută să-ți menții sănătatea și starea de spirit la un nivel înalt. Mișcarea te relaxează, previne apariția varicelor, reduce probabilitatea de umflare a membrelor, te ajută să dormi și să te odihnești și reduce apariția complicațiilor în timpul nașterii.

Mergi la gimnastică, înot, dansuri! Sunt acum grupe special create pentru gravide, cu exerciții potrivite pentru perioada în care te afli.

Dacă nu reușești să te înscrii la vreunul, plimbă-te! Mersul pe jos îți îmbunătățește circulația sanguină și îți tonifică musculatura.

4. Poartă-ți burtica în haine de gravida de calitate!

Pentru a-ți proteja pielea, optează în timpul sarcinii pentru materiale netratate chimic! Evită lucrurile sintetice deoarece acestea eliberează la nivelul pielii o serie de substanțe chimice!  Alege haine din bumbac, mătase! Sunt plăcute la atingere, permit pielii să respire, țin departe alergiile precum și alte probleme dermatologice. Sunt rezistente în ciuda trecerii timpului, așa că dacă-ți cumperi haine special create pentru gravide, le poți folosi cu succes și în perioada alăptării.

 

5. Iubește-te !

Ești minunată! Să nu uiți niciodată asta!  Pentru puiul din pântec ești trup, suflet, reper, cântec, iubire și vis. Vei fi mamă cu normă întreagă, dar să nu rămâi doar asta! Ești, în propoții variabile,  femeie, pasiune, spirit ludic, rațiune și putere. Oferă-ți timp!

Ai grijă de corpul tău! Mergi la masaje, la tratamente corporale, cosmetică, ori la coafor! Sunt multe variante unde te poți răsfăța. În egală măsură, bucură-ți mintea și sufletul! Mergi la o piesă teatru, la un concert la operă ori al unei trupe preferate, la film sau chiar citește!

Relaxarea psihicului ar trebui să fie primordială în sarcină. Te așteaptă o perioadă mai mult decât provocatoare, așa că trebuie să-i reziști cu brio.

Sarcina este un bun prilej de observare și interpretare a propriilor stări și dispoziții fizice și emoționale. Ești mult mai atentă la detalii, ai mult mai multă grijă de tine ceea ce te pregătește temeinic pentru rolul de mămică.

Ești, conform proverbului, ca toate celelalte, dar unică în felul tău, iar încercarea de a urma întocmai  acțiunile și sfaturile primite din jur poate fi un eșec total.

Îngrijirea în timpul sarcinii, trebuie făcută responsabil, tocmai de aceea este de lăudat faptul că îți culegi informațiile din surse sigure, le filtrezi în manieră proprie și la final iei cele bune decizii.

Ai încredere în tine, tu știi cel mai bine ce ți se potrivește!

Iar cand simti ca ai nevoie de un extra boost de femininate, alege o rochie eleganta de gravide,  special croita pentru noile tale forme.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!