🌸Bucură-te de Reduceri și Transport Gratuit la Orice comandă! 🌸

Cum să îți revii rapid după naștere. Sfaturi importante pentru proaspetele mămici

Cum să îți revii rapid după naștere. Sfaturi importante pentru proaspetele mămici

Dragile noastre,

Dupa 9 luni de incantare, emotii si experiente noi, asteptarea a luat sfarsit iar dumneavoastra ati devenit mamicile unor copilasi minunati! Chiar daca toata atentia si energia se vor concentra asupra bebelusului, sanatatea fizica si psihica a proaspetei mamici sunt la fel de importante, de aceea primele saptamani dupa nastere sunt esentiale pentru recuperarea fizica si emotionala.

Explorarea aspectelor recuperarii postpartum este un pas important pentru mamici si poate varia in functie de experienta fiecareia din timpul sarcinii si al nasterii, insa exista cateva metode pe care oricine le poate aplica daca se regaseste in intervalele de mai jos:
 

  • Saptamana 1 – este perioada in care durerea perineala si sangerarea reprezinta reactii normale ale corpului. Tot in acest timp este posibil sa simtiti contractii, mai ales atunci cand alaptati, insa nu va ingrijorati deoarece este doar uterul care se contracta inapoi la dimensiunea sa inainte de sarcina. In situatia in care ati nascut prin cezariana este necesar sa va deplasati pentru a evita formarea cheagurilor de sange. In ambele situatii, starea emotionala poate fi putin modificata si puteti experimenta stari de tristete sau anxietate. Important este sa aveti sprijinul familiei, sa va odihniti si sa va hraniti sanatos, astfel incat sa va refaceti corespunzator.


 

  • Saptamana 2 – va aflati deja in etapa de vindecare in care sangerarile vor incepe sa se diminueze, iar pentru mamele care au nascut prin cezariana, rana se cicatrizeaza. In cazul in care starile de anxietate persista, nu ezitati sa contactati medicul astfel incat sa va indrume catre pasii potriviti ca sa va simtiti mai bine. Totodata, puteti contribui la bunastarea fizica si emotionala facand exercitii fizice usoare, dar si avand o alimentatie sanatoasa care sa contina potasiu pentru a va simti mai energice. 
 
  • Saptamana 6 – recuperarea fizica este aproape completa in aceasta saptamana, sangerarile au luat sfarsit iar uterul a revenit la dimensiunea initiala (cea inainte de sarcina). Viata sexuala, condusul masinii si chiar ridicarea unor greutati (nu foarte mari) pot reintra in rutina voastra, dar cu precautie si la recomandarea medicului.



 

  • Dupa 6 luni – regenerarea parului si menstruatia sunt alte doua modificari ce vor reveni la cursul firesc dupa nastere. De asemenea, aceasta reprezinta perioada in care bebelusul si-a reglat programul de odihna, fapt ce va influenta pozitiv starea mentala a mamicii. In continuare exercitiile fizice sunt foarte importante atat pentru starea mentala cat si pentru cea fizica, iar aici puteti include si miscarile pentru ameliorarea durerilor de spate, precum exercitiile de intarire a abdomenului.
 
  • 1 an dupa nastere – chiar daca e posibil ca in continuare sa va simtiti corpul diferit, sa aveti cateva kilograme in plus sau sanii sa arate altfel fata de cum erau inainte de sarcina, cu siguranta acum va simtiti mai bine si mai increzatoare in dumneavoastra. De asemenea, daca ati nascut prin cezariana, cicatricea la acest moment va fi estompata, iar daca doriti ca in decurs de 18 luni sa ii aduceti copilasului un fratior sau o surioara este recomandat sa discutati cu medicul inainte. Sugestiile pentru recuperarea dumneavoastra fizica si emotionala raman in continuare valabile, precum dieta sanatoasa, miscarea si odihna. 
 

Nasterea are un impact major asupra vietii femeilor. Cu toate acestea, este dificil ca o viitoare mamica sa se pregateasca in mod complet pentru reactiile materne imediate dupa nastere. Proaspetele mame sufera de o serie de simptome adverse fizice si emotionale postpartum insa pentru a le depasi cu bine este necesar suportul si sprijinul familiei si al echipei de medici. De asemenea, pentru o si mai buna gestionare a situatiei si a emotiilor mamei, pregatirea in perioada antepartum ar putea diminua simptomele fizice postpartum.

De aceea, lenjeria modelatoare postpartum te va ajuta sa te recuperezi mult mai repede. Special creata astfel incat sa nu deranjeze operatia de cezariana, centurile, pantalonii sau maieul modelator vin in ajutorul tau astfel incat sa te simti bine si sa arati excelent.

 




 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!