🌸Bucură-te de Reduceri și Transport Gratuit la Orice comandă! 🌸

Te pregatesti sa alegi numele lui bebe? Tine cont de aceste sfaturi >

Te pregatesti sa alegi numele lui bebe? Tine cont de aceste sfaturi >

Probabil unul dintre cele mai emotionante momente din timpul sarcinii, bineinteles dupa confirmarea acesteia il reprezinta momentul in care aflati daca bebe o sa fie un el sau o ea. Unii se bucura, altii se obisnuiesc cu ideea, insa cu siguranta pentru toti parintii, momentul aflarii sexului este unul deosebit de emotionant. Anumite cupluri prefera chiar sa pastreze secreta sarcina pana in momentul cand afla daca vor avea o fetita sau un baietel.

Iar dupa ce au fost efectuate toate testele, v-ati convins ca totul este in regula si aflati si daca este un bebelus sau o bebelina :), prima intrebare care apare este "Ce nume ii punem?". Probabil tu ca mama, deja ai setate minim 5 nume de fetita si de baiat inca de cand erai mai mica, dar acuma trebuie sa tii cont si de numele de familie. Asa ca, incepem cu:

1. Prenumele trebuie sa se potriveasca cu numele de familie

Incearca sa eviti cacofoniile precum Cristina Nedelcu / Nedelcu Cristina. Ia in considerare ca numele va fi pronuntat si cu tip Prenume Nume dar si Nume Prenume. Este important sa sune bine in ambele variante. Si daca totusi tii la un anumit prenume, poti intotdeauna introduce inca un prenume - poate fi un derivat din numele nasei, al mamei sau al altei persoane foarte dragi. Ex: Cristina Iris Nedelcu.

2. Gandeste-te si la abrevierile numelui

Crina Ana Constantin poate fi aparent un nume foarte frumos, dar daca vei incerca sa il abreviezi, va iesi...CAC  :):):) Ia in considerare si acest aspect atunci cand alegi numele bebelinei sau bebelusului.

3. Alege un nume usor de citit si de pronuntat

Numele exotice vor fi intotdeauna deosebite si speciale insa uneri ele pot provoca neclaritati celor din jur. Si cu siguranta nu vrei sa ajungi sa pronunti pe litere de fiecare data cand spui numele copilului. Nu ii doresti asta nici lui sau ei, asa-i? Numele precum Mayra, Johanna, Julius si altele pot fi putin dificile asa ca daca tii neaparat la ele, macar opteaza pentru o varianta mai simpla a lor. De exemplu, nume deosebite pot fi Iris, Lotus sau alte nume care nu se termina in clasica vocala"a" in cazul fetitelor si "n" in cazul baietilor.

4. Moda cum apare, la fel dispare

Aici ne referim la nume celebre, inspirate poate din filme sau seriale. De exemplu, in anul aparitiei filmului Avatar, foarte multe fetite nou nascute au fost botezate "Pandora", nume a carui semnificatie va fi usor necunoscut in viitorul apropiat.

5. Tine cont de semnificatia numelui

Desi poate anumite nume latine pot suna foarte pretentios, semnificatia lor poate fi pe atat de amuzanta. De exemplu, Fabian, desi deosebit si fin, semnifica "crescator de fasole". De asemenea, prea multe nume sonore alaturate nu vor avea un efect foarte interesant - adu-ti aminte de celebrul Decebal Traian Remes :)

Te poti inspira insa din:

  • personalitati celebre: Diana, Ecaterina, Elena, Radu, Mihai, Nikita
  • nume de zeitati: Denis, Odin, Iulian
  • nume clasice romanesti: Andrei, Ioana, Bogdan, Raluca, Ramona, Irina, Tudor
  • nume ale personalor iubite si apreciate in familie

Orice ai alege insa, important este sa ai o sarcina usoara si sa il iubesti pe bebe cu toata fiinta ta. Niciun nume nu ii va da mai multa incredere decat iubirea parintilor si asta conteaza cel mai mult.

Si intre timp, te poti relaxa sau inspira cu haine perfecte pentru sarcina si alaptare:

pijamale gravide si alaptare >>>


rochii elegante pentru gravide si pentru alaptare >>>
 

 

pantaloni gravide >>>

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!