🌸Bucură-te de Reduceri și Transport Gratuit la Orice comandă! 🌸

Cum funcționează testele de sarcină - test de sarcină pozitiv

Cum funcționează testele de sarcină - test de sarcină pozitiv
Pe cât de ușor sunt de realizat, pe atât de multe emoții pot oferi. Teste de sarcină pot da bătăi de cap chiar și unei mămici experimentate și din acest motiv este bine să pleci la drum cu lecția deja învățață. Iată tot ce ai nevoie să știi despre acest subiect.
 

Ce este și când se face un test de sarcină? 


Testul de sarcină este cea mai rapidă metodă de a afla dacă ești pe cale de a deveni mămică sau nu. Acesta se poate face foarte ușor acasă, fără a fi nevoie de ajutor medical specializat.

Testul de sarcină măsoară cantitatea de HCG (gonadotropină corionică umană, hormon produs de celulele care pregătesc corpul pentru susținerea sarcinii) din corpul tău. Acest hormon se regăsește în sânge și urină în primele 10-14 zile de la momentul conceperii și rezistă în corp cel mult 12 săptămâni. Dacă valoarea acestuia este egală sau depășește 35 mlU/ml, în momentul în care se face testul, rezultatul acestuia va fi unul pozitiv.

Dacă simți nevoie de un ajutor medical, testul de sarcină se poate realiza și în cadrul unui spital. Singura diferență este că cel din spital se realizează prin testarea sângelui.

Este indicat ca acestă să se facă atunci când ciclului menstrual a întârziat. Perioada recomandată pentru a face un test cu un rezultat concludent este la 14 zile de la posibila concepție. Însă, unele teste de sarcină, mult mai sensibile, pot fi utilizate și la 6-8 zile după concepție.
 
🍼 Citește articolul nostru despre sarcina pe săptămâni:👶 


 

Cum se face un test de sarcină?


Testele se găsesc în farmacii și sunt de mai multe tipuri:

1. Test de sarcină de tip bandă;
2. Test de sarcină stilou;
3. Test de sarcină casetă;
4. Test de sarcină cu afișaj digital.


Indiferent de forma lor, acestea funcționează la fel. Cu toate astea, este important să citiți prospectul înainte pentru a evita posibile rezultate eronate. 

În general, în funcție de aspectul acestora, vor exista mai multe metode de folosire:

1. Urina trebuie colectată într-un recipient, în care se va introduce testul pentru 5 până la 10 secunde;
2. Urina trebuie colectată într-un recipient, din care se vor lua câteva picături cu o pompiță și apoi se vor picura pe test;
3. Testul trebuie poziționat câteva secunde sub jetul de urină.


După colectarea urinei, timpul de așteptare al rezultatului va fi de câteva minute (se regăsește pe ambalajul testului).

 

Interpretarea rezultatului 


interpretare test sarcina

Testele de sarcină sunt foarte de ușor de interpretat, iar prospectul acestora oferă tot suportul și informațiile de care ai nevoie. Majoritatea testelor se folosesc de simboluri cu liniuțe, însă există și altele care se folosesc de plus și minus sau culori. 
În cazul celor cu liniuțe, dacă pe test va apărea o liniuță roșie (C), testul este negativ și înseamnă că nu ești însărcinată. Dacă pe test vor apărea două liniuțe (C și T), testul este pozitiv și înseamnă că urmează să fii mămică.

Dacă după folosirea testului, nu apare nicio liniuță sau apare doar una în dreptul literei T, înseamnă ca testul este invalid și trebuie refăcut.
 

Test de sarcină fals negativ 


Deși rezultatul negativ arată lipsa unei sarcinii, în anumite situații se poate întâmpla ca acesta să fie fals negativ. Motivele pentru care se întâmplă acest lucru pot fi următoarele:

1. Test realizat prea devreme;
2. Urina folosită a fost prea diluată: se întâmplă atunci când consumi foarte multă apă inainte să realizezi testul;
3. Interpretarea prea rapidă a rezultatului;
4. Test de sarcină expirat;
5. Test de sarcină care nu este suficient de sensibil la prezența hormonului HCG;

Este indicată refacerea testului dacă există dubii ca acesta nu ar fi adevărat sau dacă menstruația continuă să întârzie.
 

Test de sarcină fals pozitiv


Rezultatele fals pozitive sunt în general destul de rare, însă nu trebuie excluse. Înainte de orice decizie, acestea trebuie verificate cu un medic specialist. Motivele pentru care un rezultat ar putea ieși fals negativ sunt:

1. Te confrunți cu probleme de sănătate precum tumorile ovariene, boli ale ficatului, boli ale rinichilor sau avortul spontan;
2. Te afli sub tratament cu hormoni HCG pentru stimularea ovulației;
3. Te afli în perimenopauză: în această perioadă, nivelul de HCG din corpul femeii crește.
 

Test de sarcină slab pozitiv 

Rezultate slab pozitive pot aduce atât o veste bună, cât și una mai puțin bună. Este foarte important ca testul să fie reluat la câteva zile sau să te consulți cu un medic specialist. Motivele pentru care rezultatul poate fi slab pozitiv sunt:

1. Nu ai un ciclu menstrual regulat: acest lucru este frecvent întâlnit la femeile care au cicluri menstruale neregulate, mai lungi de 28 de zile. Se întâmpla ca teste de sarcina la domiciliu să aibă linia de control slab colorată, deoarece nivelurile hormonale sunt mai mici în primele etape ale sarcinii;
2. Este o linie de evaporare: dacă rezultatul nu este verificat la timp, vaporii de urină se ridică și pot oferi un rezultat fals pozitiv;
3. Pierderea timpurie a sarcinii: o linie slab pozitivă poate fi, de asemenea, un semn al unui avort spontan foarte timpuriu. Acest fenomen se numește sarcină chimică și apare în primele 12 săptămâni.

Test de sarcina pozitiv


Pentru viitoarele mămici, avem recomandarea să vizitați și pagina noastră de produse cu haine pentru gravide.

 

Secțiunea FAQ:

Q: Cum arată un test de sarcină pozitiv?

În general, un test de sarcină pozitiv prezintă două liniuțe: una în dreptul literei C și cealaltă în dreptul literei T.
 

Q: La cât timp se face testul de sarcină?

Perioada recomandată pentru a face un test de sarcină cu rezultat concludent este la 14 zile de la posibila concepție.
 

Q: Care este cel mai bun test de sarcină?

Nu există neapărat un test de sarcină mai bun decât altul. Este recomandat să alegi unul bazat pe nevoile tale: metodă de folosire, perioada zilei în care poate fi făcut și sensibilitatea la hormonul HCG.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!